Rätt tippat

Gårdagkvällens program slutade med att en av förhandsfavoriterna fick lämna. Faktum är att för första gången under hösten gissade jag rätt. Nåväl, Anna är en lysande talang och det blir säkert en musikalisk karriär på nåt sätt.

Jag har sedan några år insett att det finns logik, omvänd logik, suddig logik, och så finns det Idol-logik. Idol-logik fungerar på detta mycket enkla sätt: så snart det börjar närma sig vanlig logik, dvs att när man tycker sig se ett antal mätbara parametrar, tidigare händelser och andra mer eller mindre konkreta faktorer som pekar ut en sannolik slutsats, ja då är den som mest osäker. Ju tydligare tesen verkar, ju osäkrare blir den logiska slutsatsen. Denna logik tillämpas ofta inom idol.

För övrigt undrar jag när svenska folket ska börja telefonrösta om simhopp. Det är hög tid för det nu – eller hur?


Kommentarer

2 responses to “Rätt tippat”

  1. Intressant logikteori! Läste olika logikkurser pâ universitet, som predikatlogik och liknande, men konstigt nog sâ har de aldrig nämnt denna. Nydanande.

    Vad gäller Anna, sâ tycker jag att hon har ett alldeles för irriterande darr pâ rösten. Suddade hon bort det vore det riktigt toppen däremot. (Jag är en riktigt elak person, I know.) Ganska roligt att följa svenska händelser annars. Snart börjar adventskalendern, tillbaka till barndomen! HAha

  2. :) Jag förstår vad du menar. Jag är ganska tacksam att slippa jippot… nu kanske man hinner med sitt riktiga liv… Simma lungt, KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.