Quicksilver regerar

Har hittat en ljuvlig applikation till min Mac – Quicksilver. Det är en av applikationer som förändrat mitt datoranvändande sedan jag gick över till Mac. Det är en applikation som använder kortkommandon till att göra saker som ofta tar en massa tid och en massa klickande. Just nu använder jag den framförallt till två saker: att styra iTunes när jag sitter i Sibelius och skriver noter. Då kan jag byta låt, starta, spola och stoppa en låt i iTunes utan att växla program. Grymt smidigt. Sen använder jag den för att maila material. Ett snabbt kortkommando för att leta rätt på den kontakt jag ska maila, sedan skriv in namnet på filen som ska iväg – Quicksilver hittar den ganska lätt (ni som använder Spotlight vet hur snabbt det går). Sen är det klart. Utan att leta i Finder, utan att starta mail-programmet.

http://www.blacktree.com/
http://lifehacker.com/software/quicksilver/
http://macworld.idg.se/2.1038/1.99185

5 tankar kring ”Quicksilver regerar

  1. Hittade äntligen igen din blogg! Kul att läsa att du har det bra. Så du har konverterat till Mac!?

  2. Allvarligt talat: alla ni som kör Mac, kosta på er att sätta er in i Quicksilver. Det är grymt. Jag har jobbat vidare och nu använder jag den tillsammans med iCal och även med adressboken… Funkar såå bra.

  3. Tips för Quicksilver mottages tacksamt. Kört Mac i ett par år nu, men fortfarande har jag så mycket kvar att lära ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.