P3 Dokumentär, Facebook och internet på tåg

Tog 6.15-tåget tillbaks till Stockholm efter ett drygt dygn i Sundsvall. Under resan lyssnade jag igenom SR P3:s utmärkta dokumentär om IB-affären. En märklig historia som fortfarande fängslar, i alla fall när den berättas så här bra. Jag kan verkligen rekommendera P3:s Dokumentärserie – varje program kan laddas ner på programmets sajt eller via iTunes.

Läser också på DN.se om att Microsoft betalar en förmögenhet för en liten del i Facebook. Föga förvånande, även om summan är svindlande. Microsoft vill naturligtvis komma åt den information som vi användare lägger ut och som vi dessutom ger bort rättigheterna till. Läste du igenom det finstilta i avtalet innan du accepterade? Det gjorde inte jag. Många IT-domedagsprofeter varnar för att de stora drakarna till slut vet så mycket om hur vi lever våra liv så den riktade reklam som idag dyker upp i t.ex. GMail i framtiden kommer framstå som utsmyckande detaljer…

Det pratas ibland om att internetleverantörer tar för mycket betalt för den tjänst de verkligen levererar. Men allvarligt talat – SJ tar priset. 69 kr för en timmes surfande på en uppkoppling som är ofantligt långsam, stryper i princip all FTP-trafik och går ner med jämna mellanrum. Bahh.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.