By Grace Female All Stars

Dagen började soft med en lugn förmiddag på stan, därefter rep i princip hela eftermiddagen. Allt ska avslutas med en utomhuskonsert imorgon, men kvällens mål var en “jam-session” som arrangörerna här hade planerat in. Och nog blev det jam-session alltid – allehanda låtar ifrån alla möjliga stilar avverkades mellan inttag av italiensk plockmat. Kvällens höjdare var dock när tjejerna i By Grace fick nog och intog scenens samtliga instrument och spelade ett antal ABBA-låtar till allas glädje. En lite annorlunda men väldigt kul kväll i alla fall. Den avslutades med ett litet häng på stan och en tiramisu. Soft hela dan!

Kan inte låta bli att kommentera ett SVT-avhopp – Elisabet Höglund har sagt upp sig och är enligt DN besviken på att inte fått nåt eget program efter många år av idogt arbete. Bah, kanske till och med dubbelt bah! Det finns säkerligen (andra) legitima skäl till lämna SVT, men om man anger detta som en anledning har man nog blivit lite för övertygad om sin egen förträfflighet.


Kommentarer

6 responses to “Kvällsjam”

 1. Kille som läser nyheter Avatar
  Kille som läser nyheter

  Under årets lopp har jag följdt SVT’s nyhets sändningar med stort intresse. Såväl 1’ns som 2’ns.
  Elisabeth Höglund får av mig högsta poäng för en professionell och väl balanserad nyhetsförmedling.
  Jag har faktisk förundrat redan tidigare att hon inte har fått bättre framtoning i rutan.
  Det hade varit en hedrande för Elisabeth redan långt tidigare för välgjord och gedigen arbete.
  Elisabeth Höglund gjorde den enda som man kan göra för att uppmärksamma hur dåligt SVT behandlar sina journalister.
  Nyhetsredaktion har redan tidigare hafft avhopp när det har varit skism mellan medarbetare och ledningen.
  SVT är numera inte den enda TV-bolag i Sverige som har nyhetsredaktion, så det lär bli flera avhopp från SVT i framtiden.

 2. Good rithens!

 3. Björn Avatar

  Vad är det med “rithens” som är så bra? Eller menar du “Good riddance”? ;)

  Skämt åsido, Höglund är en bra journalist men hon fungerar paradoxalt nog inte så bra i tv-rutan. Det är kanske billigt att hävda att hennes frisyr kräver bredbilds-tv, men tyvärr är både hennes och Adaktussons hår så framträdande att man glömmer budskapet.

  Som programledare är hon dessutom en ren katastrof, minns hennes förvirrade insats som vikarie i SVT:s morgonsoffa förra sommaren. Det är ren självbevarelsedrift från SVT att inte ge henne ett eget program. Men jag önskar henne lycka till. Kanske finns det ett tv-bolag som vill satsa på henne.

 4. Kille som läser nyheter: Jag håller med om att hon är en utmärkt journalist. Men bara för att man är en bra journalist och har jobbat många år kan det knappast berättiga att man ska få ett eget program. Det är två ganska vitt skilda yrkesroller vi pratar om, eller hur?

 5. Elisabeth är en mycket bra reporter – framför allt som utrikeskorre tycker jag. Men ett “eget program” är ingen belöning för lång och trogen tjänst. Alla kan inte göra allting bra och Elisabeth kommer verkligen inte till sin rätt som programledare. Hur som helst är det ju ytterst pinsamt att hon uttrycker sin önskan på det där viset. (Ungefär som Arja S gråtattack/tycka synd om sig själv-ögonblick i Stjärnorna på slottet…)

 6. Fredric Avatar
  Fredric

  Hehe, bra skrivet. Glöm inte att kränga din kurslitteratur hos http://begagnadeskolbocker.se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.