Körgig i Sundsvall

Efter en ganska intensiv helg med gospelgig fredag kväll och pianist vid ytterligare två gudstjänster så var det dags att ånyo sätta sig på flyget till Sundsvall, denna gång för en vårkonsert med en kör och solister. I morgon ska det spelas allt ifrån gospel till svenska pop-ballader, via gamla amerikanska musikallåtar från 30- och 40-talet. Puhh. Inte riktigt min bag alltihop kan jag säga. Nåväl.

Kd och medlemsregister
Konstaterade att jag satt bakom Mats Odell (kd) på flyget upp. Då kom jag på att jag faktiskt ha börjat få Kristdemokraternas tidning hem i brevlådan. Hur gick det till?? Ok ok, visst röstade jag på kd i det senaste valet, men när blev jag medlem undrar jag? Känns som att det fortfarande inte står helt rätt till med medlemsregister i våra riksdagspartier…

Framtida bristyrke
Under flyget drog jag också slutsatsen att yrket flygvärdinna måste vara ett kommande bristyrke – i alla fall på inrikesflyg. Allvarligt talat, vad är det som gör att folk vill jobba som på flygvärdinna/steward på inrikesflighter? Jag kan förstå de som älskar att resa utomlands och jobbar på utrikesflygningar. Då är det ju naturligtvis en kanondeal att få åka till coola orter på regelbunden basis. Och såvitt jag vet så har man sköna långledigheter när man väl är hemma i Sverige. Men hur spännande är det att jobba som servitris i ett trångt utrymme, ständigt vara go och gla mot alla sura resenärer, och sen övernatta på Stadshotellet i Jönköping? Hoppas de har hög lön, för de är de sannerligen värda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.