Källskydd, säkerhet och annat oviktigt

Det är bara att konstatera att attacken på Aftonbladet passerade ganska obemärkt förbi i media. De flesta hade nån liten artikel eller inslag, men bara IDG slog på stora trumman. I bloggvärlden däremot var det full fart, bl.a. hos Gudmundson, Hellqvist, Kulturbloggen med flera. Ämnet är helt klart obekvämt. Jag frågade en av redaktörerna för ett av sveriges ledande nyhetsprogram på tv varför man inte tagit i ämnet lite mer, och svaret var helt enkelt att “allmänintresset är för litet. Det är bara journalisterna själva som är intresserade av källskyddsdiskussionen”. Även om resonemanget förmodligen är korrekt i sig så är det garanterat inte hela sanningen.

Telia har inte heller direkt koll på sin IT-miljö – det är riktigt sorligt. Varför känner man igen den där märkliga attityden som halvstatliga företag har, typ “vi tar vårt jobb nästan på allvar”? Ironiskt nog har Telia under det senaste året försökt framhäva sina säkerhetslösningar som ett argument för att dra till sig kunder. Dom får nog hitta på nåt nytt. Tack och lov kompenserar Telia kunderna med en presentcheck på hela 200 kr. Det lär säkert räcka för alla dom som missat viktiga jobberbjudanden, bokningsbekräftelser på den efterlängtade resan för att inte tala om alla julkort.

Ikväll har jag gått igenom låtmaterialet för helgens turné med By Grace. Det är ganska mycket material, men mycket känns igen sedan tidigare. Soft ändå.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.