IDOL-final avklarad

Dryg halvtimme innan sändning
Dryg halvtimme innan sändning

Årets Idol-äventyr är avslutat. Det började på ett hotell i Södertälje där vi repade med 36 idoler fram till 03.30 morgonen, sedan direkt till Globen morgonen därpå där jag och ytterligare två pianister var med på ett moment av slutaudition. Jag kommer ihåg att Bylund redan då nämnde att han fick en galet bra kille från Malta som var klockren. Det var i slutet av maj. Nu, efter en resa till Gran Canaria, en intensiv kvalvecka med fem direktsändningar på trio och sju stycken fredagsfinaler med lite större band så avslutade vi det hela i Globen i fredags kväll.

Två gamla Idol-vinnare

Både torsdagen och fredagen blev ganska lugna. Efter att produktionsbolaget bestämt att intromedleyt skulle göras till playback så behövde vi bara göra fyra låtar i programmet och ytterligare fyra för Globen-publiken. Och vinnarlåten får man inte göra alls – det är bestämt från företaget i England som äger formatet. Så, en soft tillvaro helt enkelt. Vi var 19 personer i orkestern, bara goa och härliga människor på samtliga platser. Otroligt förmånligt att ha så bra och lättarbetat band. Fredagkvällen slutade på Rival där halva orkestern hängde inpå nattkröken – en alldeles utmärkt avslutning på en lång och bitvis ganska intensiv idol-höst.

Och resultatet då, var det som väntat? Ja, visst är Kevin en värdig vinnare. Men jag tycker fortfarande att vi tappade ett knippe bra sångare under kvalveckan som jag gärna sett att de fått hänga kvar och slagits om finalplatserna. Men men, svenska folket har makten. Tyvärr.

Stråket!

Vad har hänt sedan dess då? Jo, direkt på lördagmorgonen tog jag tåget ner till Herrljunga för att kolla in Beas country-show. Det var som vanligt väldigt bra – mycket fart, bra låtval och finfint koreograferat. På tåget ner hann jag dessutom påbörja några stråkarrangemang som gjordes klart så sent som ikväll. På söndagen åkte vi ut till Såstaholms Herrgård och spelade lite grann på två julbordssittningar. Jag känner han som är event-chef där ute, och vi byter lite tjänster med varandra. Mycket bra deal.

Sen, tillbaks på SVT. Har faktiskt tänkt jobba full vecka där för ovanlighetens skull. Ikväll hamnde jag dock i studion för att göra klart arr och skicka iväg dessa.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.