Idiotiskt beteende

Återigen en dag med fullt schema. Först till SVT för att styra upp ett fel från gårdagens tester. Sen direkt vidare till banken och revisorn. Skapliga nyheter från båda håll vilket innebär att jag kan köpa nån form av bil under den kommande veckan. Nu gäller det bara att hitta nåt! Tips, nån?

På väg från revisorn till Skattemyndigheten såg jag ett irriterande scenario. Vid ett övergångsställe kommer en äldre man i 65-70-årsåldern och går de sista meterna mot rött ljus. Då kommer en budbil med en chaufför som är runt 30 år, helt klädd i svart, långt svart hår och svarta glasögon. Han tror förmodligen att han är coolast i hela stadsdelen. Han håller nästan på och kör över mannen som går över gatan varpå den något äldre mannen blir lite rädd och slår lite lätt (!) med handflatan på biltaket för att markera att han inte gillar att nästan bli påkörd. Då brinner det för budkillen – han parkerar snabbt, kliver ur bilen och sätter efter mannen. Han rusar fram, skriker och gormar och höjer näven åt honom. Folk runtomkring ser på och fattar knappt vad det är som händer. Sen går han därifrån, muttrande. Vilken idiot. Tyvärr gjorde ingen nåt, inte heller jag. Hade jag vägt 30 kilo till och sett lite tuffare ut hade jag skällt ut budkillen efter noter! Suck, hoppas den gamle törs gå på stan igen. Bah!

Sen hamnade jag på Café Tullys där jag började förbereda lite av helgens material samt ringa in lite musiker till kommande jobb. Då hör SVT av sig och jag måste fixa grejer som strular. Tack för mobilt bredband! Ytterligare en svensk artist ska vara med på eventjobbet nästa vecka – grymt kul! Vi jobbar på!


Kommentarer

2 responses to “Idiotiskt beteende”

 1. Javisst blir man upprörd. Vi har vant oss, men när en bilist gasar när man går ut på ett övergångsställe så att man måste kasta sig bakåt för att inte bli påkörd, ÄR ju detta faktiskt likvärdigt med att bli beskjuten så att man måste ducka… Eller hur? Om man tänker efter.

 2. ostma Avatar

  Hello!

  Pâ ett sätt sâ är det roligt att höra att en svensk kan visa lite ilska=) Men det är ju synd att en gammal oskyldig farbror ska bli offer för det sâ klart.
  Om du trÄffar denne unge man igen, skicka honom till franska landsbygden (eller annan liknande plats) – tillbringa lite tid med bland kossor och lila linfält med utsikt över havet kanske kunde fâ honom att fundera över livet och förhoppningsvis inse att det är bra att kunna behärska sig ibland…

  Lycka till med allt jobb! (Här är det lite likadant, men med LITE annan slags musik=)

  Kram Bärta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.