Idag hände det

För mig är min bärbara dator det allra centralaste arbetsredskapet. Där har jag allt – alla låtar, alla noter, all bokföring, anteckningar osv. Om man som jag kånkar runt på datorn mer eller mindre jämt och ständing så inser man att förr eller senare kommer man att glömma den nånstans. Idag hände det. Jag åker 2:ans buss från Slussen och ska hoppa av vid Tegnérgatan. När jag väl kommer ner till studion inser jag att jag har bara en väska med mig, och jag bord ha två. Datorväskan ligger kvar på bussen. Tack och lov insåg jag att bästa chansen att få tillbaks datorn är att gå upp till busshållplatsen på andra sidan och hoppas att den finns kvar på bussen jag åkte med efter att den har vänt vid Norrtull. 2:ans buss går ganska ofta, så jag hann gå ombord på ett antal bussar och leta och fråga innan det kom en buss där jag kände igen chauffören. Och mycket riktigt, där hade han min datorväska. Puhh! En riktigt dålig start på dagen.

Därefter repade jag med Lena Maria i någon timme, innan det var dags att gå upp till kyrkan och spela på begravning. Jag orkar inte skriva nåt utförligt om begravningen just nu – det är bara att konstatera att cancern skördar många offer, ofta alldeles för tidigt. Hon har lämnat ett stort avtryck, både hos mig och många människor i min omgivning. Ulla, om du läser det här från din dator i himlen – Tack för allt. Vi ses senare!

Sista timmarna på eftermiddagen repade jag vidare inför konserten i Japan nästa helg. Det känns otroligt spännande. Jag ska dessutom sjunga duett på två låtar. Stort!


Kommentarer

One response to “Idag hände det”

 1. Vad tur att du hittade den! Ofta sâ löser sig det mesta, bara man tänker efter, och har lite tur, n’est-ce pas? Kinesiskt ordsprâk som jag tycker är ganska bra:
  “Kan du göra nâgonting ât din situation? Varför oroa dig?
  Kan du inte göra nâgonting ât den? Varför oroa dig?”.
  Fast det är ju lätt att säga sâklart!

  Lycka till i Japan!
  Kram Bärta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.