Helgens utblickar

Den gångna helgen har jag varit soft och ledig. Behövligt minst sagt. Jag har spenderat några timmar att ta mig in i nya Logic 8 – det känns kul. Däremot så suckar jag över att Sibelius inte mår så bra i Mac OS 10.5. Bahh. Det måste nog bli en uppgradering under våren tror jag.

Demokrativapen
Under några timmar unnade jag mig att kolla runt i blogg-världen där det ständigt händer grejer. Jag insåg att jag aldrig skrivit om varför jag bloggar och varför jag tycker det är intressant. Först och främst, jag gillar bloggvärlden ur ett demokratiskt perspektiv. Även om det kanske inte är så påtagligt här i Sverige (där vi ser demokrati och öppenhet som nåt självklart) så har Internet och bloggar blivit ett starkt redskap för människor som lever i diktaturer där fri press knappt existerar. Äntligen en teknisk innovation som faktiskt kan förändra folks vardag, även om man måste ha ett lite längre tidsperspektiv. Ålrajt, lite pretto här inser jag, men jag står för det – ok? För egen del gillar jag att blogga dels för att det blir en liten dagbok över vad jag ägnat mig åt under olika perioder, dels för att jag helt enkelt tycker att det är kul att skriva och sist för att möjligen nån gång väcka en ny tanke hos någon läsare.

Nåväl, under helgens överblickar stötte jag på några intressanta grejer. Bland annat kan man som bloggare få sin personlighet analyserad här. Min egen blogg påstår att jag är strateg och analytiker. Om du bloggar själv tycker jag du ska prova. Sen har jag kollat in två trender – microbloggar, typ Jaiku och Bambuser.com. Olle Svalander skriver om det sistnämnda i Metro.

Självklart hittade jag några nya bloggar att följa, bland annat en alldeles ny blogg – “Same same but different” som startade häromdagen. En viktig blogg som resonerar kring pågående fenomen i mediavärlden – me like.

Melodifestival
I går kväll var det dags för Melodifestival igen. Jag hoppar över att recensera musiken, däremot slås jag varje vecka av hur otroligt bra produktion det är. Flera gånger under gårdagens sändning konstaterar att det verkligen är toppklass rent bildproduktionsmässigt. Galet bra helt enkelt. Tyvärr grumlades bilden av SVT:s kvalitet när jag såg Vasaloppet i morse – det var en katastof. Visst, det är betydligt svårare att göra direktsänd sport än ett genomrepat musikevenemang, men det finns väl gränser. Det var nästan lika illa som när SVT sände direkt när rymdfärjan med Christer Fuglesang skulle landa. Gahh, då var det TV4 som gällde. Ikväll blir det inge tv alls, tänkte se Munchen istället.


Kommentarer

2 responses to “Helgens utblickar”

  1. Tack för omnämnandet runt Same Same. Får hoppas att vi lyckas att hålla vad vi lovat :)

  2. Jag ska väl också tacka för omnämnandet! Och så får jag passa på att gratulera till framgångarna Sebastian! Alltid kul att se när det går bra för folk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.