De sista dagarna har vi drabbats av ett par tragiska förluster. Först och främst har vi förlorat en världspianist – Esbjörn Svensson. Även om jag egentligen inte är nåt jazzfreak av stora mått har jag alltid beundrat E.S.T:s nyskapande sound och Esbjörns fantastiska pianospel. Synd att en så fantastisk musiker med så mycket kvar av skapande fick lämna så tidigt. Tankarna går naturligtvis främst till familjen och de övriga medlemmarna av trion. Det måste kännas fruktansvärt tufft att ha jobbat ihop i så många år och ha en säkerligen flera år framåt inplanerade, och helt plötsligt rycks allt bort. Tragik! Här kommer ett klipp från en liveupptagning av “Serenade for the Renegade” från albumet “Strange Place For Snow” från 2002.

Sen har vi på nåt sätt förlorat demokratin. Det jag syftar på är naturligtvis FRA-omröstningen. Jag ska erkänna att jag inte på något sätt är insatt i detaljer (förutom det faktum att jag kan en del om datakommunikation och datasäkerhet), men av det jag läst mig till verkar det alldeles oerhört att förslaget gick igenom, inte minst på vilket sätt. Partipiskan verkar klart starkare än individens sunda förnuft. Hela bloggosfären är fylld av åsikter kring detta, bl.a. hos Per Hellqvist.

Sen förlorade vi matchen som skulle innebära avancemang i EM i fotboll. Well, det är snart glömt. Det kommer nya mästerskap. Lagerbäck hit och Lagerbäck dit – karln har ju i alla fall börjat ta på kostymen vid match. Låt honom vara!


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.