Datorsvacka

När jag kom till studion imorse är min skärm på min MacBook helt svart. Datorn går igång fint, men inte skärmen. Panik! Har en massa låtar som måste förberedas på förmiddagen. Alla noter har kommit via mail och låtlistan finns bara på Spotify, så det var ingen bra start på dagen.

Efter att ha konstaterat att det verkligen inte funkar vare sig med intern eller extern skärm så går jag ner till Macoteket på Birger Jarlsgatan. Dom kollar snabbt på den men säger att det ser mörkt ut (bokstavligt talat) och att de jag borde börja med är att ringa deras service. Sagt och gjort, jag ringer. När jag förklarar mitt ärende skrattar killen i andra änden: – Du är den tredje som ringer inom loppet av en timme som har samma fel på samma typ av maskin. What? Är det mjukvarufel? Han ska kolla med Apple och ringa tillbaks. Senare på dagen får jag ett tips att ringa en snubbe som är grym på Mac:ar. Det visade sig att en av hans kompisar också (eller var det en av dom som ringt Macoteket? Jag vet inte) fått precis samma fel! Gahhh!

Ett samtal senare så kommer jag fram till Apples support i Sverige, och tydligen finns det ett fel på den här typen av maskin (MacBook Pro 2,4 Ghz, köpt för två år sedan) som alla har. Samma krets kommer pajja på alla, sägs det. Så, i den bästa av världar kommer det att bli garantireparation, men det är långt ifrån säkert. Och jag blir i vilket fall som helst av med datorn i minst en vecka, kanske mer!


Kommentarer

3 responses to “Datorsvacka”

  1. Verkligen osis! Hur skrev du bloggen utan skärm (videooutput)? Kanke från din nya Iphone? Hoppas det ordnar sig på något sätt.
    /Farsan

  2. Usch va jobbigt!!! Stackars dej!

  3. Well, det ordnar sig såklart. Men det blir lite bökigt. Inlägget är skrivet på en lånad dator. Så långa texter skriver inte ens jag på ifånen… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.