Pastor Jean

Jag ska inte säga att jag engagerat mig särskilt hårt. Jag levde i nån form av naiv tro att det kommer ordna sig. När alla kvarnar malt klart kommer han få stanna. Men nej, i natt gick allt fel. Pastor Jean Kabuidibuidi utvisades på Skavsta flygplats under mycket tveksamma former.

Först gick larmet på twitter, han har hämtats från förvaret. Sen tydde uppgifter på att han var tillbaka, massor av tweeps gick lugnt till sängs. Idag visar det sig att utvisningen har genomförts trots allt, och enligt uppgifter har hans ombud inte meddelats i förväg om detta. Dessutom påstås de svenska representanterna på plats i Kongo använda mutor för att få gränsbevakningen att ta emot honom. Det sistnämnda baseras på sms som Pastor Jean själv skickat till kontakter här i Sverige.

Just nu pågår arbete för att få svensk media att fånga upp det här, mitt i Estelle-yran. Det är inte helt lätt. Jag har pratat med kontakter på både Svt Nyheter och Ekot – vi får se hur det går. Nyheter24 och TV4 har redan uppmärksammat detta, ett flertal artiklar bland annat i Sydsvenskan finns att läsa. Bäst är nog att följa twitter-tagen #pastorjean på Twitter.

Här finns pressmeddelandet som sprids just nu. Läs mer på Stefan Swärds, Jonas Bergströms och Josefine Arenius bloggar.

– Posted using BlogPress from my iPad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.